Najstaršie podujatie v Piešťanoch, Silvestrovský beh

Koniec roka sa nezadržateľne blíži a s ním aj najstaršie podujatie svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj v Európe. V Piešťanoch sa bude konať už 57. ročník Silvestrovského behu. Či bude možné absolvovať beh prezenčne alebo len virtuálne, samozrejme závisí od aktuálnej situácie a nariadení.

Silvestrovský beh štartuje na Kúpeľnom ostrove

Štart už tradičného silvestrovského behu bude na Kúpeľnom ostrove, pri hoteli Thermia Palace. Pobeží sa medzi Krajinským a nedávno zrekonštruovaným krytým Kolonádovým mostom. Zabehať si môže naozaj každý. Od najmenších detí až po úplných veteránov. Okrem okruhov s dĺžkou 5 a 10 km sú novinkou aj ďalšie trate s dĺžkou 150 m, 500 m a 1000 m. Štart pretekov je 31.12.2021 o 15 tej hodine. Ensana beh na 10 km začne o 17 tej. 

Registrácia prebieha online, v prípade prezenčného behu v kúpeľnom dome Napoleon

Prihlasovať na Silvestrovský beh sa môžete online, ale v prípade prezenčného behu je to potrebné aj osobne priamo v Kúpeľnom dome Napoleon. Nahlasovať sa musíte deň pred plánovaným behom, 30.12.2021. Štartovné sa pohybuje medzi 3 € – 10 €. Každý pretekár obdrží účastnícku medailu. Ceny získajú len prví traja vo svojej kategórii. 

Kúpele Napoleon v Piešťanoch
Kúpele Napoleon v Piešťanoch

Termálny bazén na kúpalisku EVA pre účastníkov

V priestoroch kúpaliska EVA si môžete uložiť v uzamykateľnej skrinke svoje veci, či sa osprchovať. Okrem toho môže každý registrovaný účastník využiť relaxačný bazén s termálnou vodou na kúpalisku EVA. Ak by ste si po pretekoch chceli svoj pobyt na Kúpeľnom ostrove predĺžiť, neváhajte a navštívte aj svetoznáme kúpele Piešťany. V ponuke majú viacero pobytov. Stačí si len vybrať.

Bližšie informácie o podujatí nájdete na oficiálnej stránke silvestrovského behu.

Zdroj: www.silvestrovskybeh.sk

Návrat hore